Social

57 de medici de familie din județ, înscriși în campania de vaccinare împotriva COVID-19, încep imunizarea cu serul Johnson&Johnson

Alte 3.035 fluxuri noi de vaccinare împotriva COVID-19 sunt funcționale la nivel național începând de marți, 4 mai, în contextul în care medicii de familie încep imunizarea în propriile cabinete cu vaccinul Johnson&Johnson (Janssen), transmit autoritățile. La nivelul județului Teleorman, s-au alăturat campaniei de imunizare împotriva COVID-19 57 de medici de familie, însă numărul acestora se poate modifica, dat fiind faptul că se pot alătura campaniei, pe parcurs, și alți medici interesați de demers.

Serul de la Johnson&Johnson, spre deosebire de celelalte trei tipuri de ser împotriva coronavirusului, se administrează într-o singură doză și nu necesită condiții speciale de depozitare, așa cum necesită cele produse de Pfizer sau Moderna.

Potrivit datelor de pe Platforma națională de vaccinare, la nivelul județului Teleorman, sunt funcționale, în prezent, 15 centre de vaccinare împotriva COVID-19, în 12 locații, respectiv: Școala Gimnazială nr.6 Municipiul Alexandria (două centre), Sala de Sport Municipiul Roșiorii de Vede, Sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 4 Muncipiul Turnu Măgurele, Sala de sport a Școlii Mircea cel Bătrân Muncipiul Turnu Măgurele, Sala de Sport Oraș Zimnicea, Sala de Sport Școala Gimnazială Nr.1 Videle, Căminul Cultural Comuna Balaci, Căminul Cultural Comuna Botoroaga (două centre), Sediul Fostei Primării a Comunei Cervenia, Depozit SC Boboc& CO SRL Comuna Furculești, Școala Mică Deal Comuna Plosca, Căminul Cultural Comuna Olteni (două centre) și Căminul Cultural Talpa (două centre). De menționat este faptul că în cele trei centre dedicate vaccinării cu serul produs de AstraZeneca se imunizează și cu vaccinul produs de Pfizer, astfel că persoanele interesate își pot face programare pentru vaccinarea cu Pfizer și în centrele de la Olteni, Botoroaga și Talpa.

Cele 12 spații stabilite de autorități vor funcționa ca centre de vaccinare împotriva COVID-19, până la încheierea campaniei de vaccinare din România.

Vaccinarea este gratuită și voluntară, iar informații oficiale despre imunizarea anti-COVID pot fi găsite pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.