Economie

56 de localităţi teleormănene beneficiază de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2014-2020

gadea.conferinta1Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc luni, 16 noiembrie, că nu mai puţin de 56 de localităţi teleormănene din totalul de 97 beneficiază, pentru proiectele aflate în derulale, de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2014- 2020.

Astfel, fie că e vorba despre reabilitarea unor dumuri judeţene ori comunale, fie că sunt în discuţie proiecte de alimentare cu apă sau canalizare ori renovarea unor instituţii de învăţământ, proiectele finanţate prin PNDL 2014-2020 se ridică la o valoare totală de 376.500.049,390 mii lei şi reprezintă un real ajutor pentru unităţile administrativ-teritoriale din judeţ.

Oraşele au obţinut finanţare pentru reabilitarea străzilor şi a instituţiilor de învăţământ

Astfel, printre unităţile administrativ-teritoriale din judeţ care au proiecte în derulare şi beneficiază de finanţare din partea Ministerului Dezvoltării Regionale prin PNDL 2014-2020 se regăsesc, municipul reşedinţă de judeţ, unde finanţarea va merge către modernizarea străzii Mircea ce Bătrân, infrastructură şi utilităţi pe Şoseaua Turnu Măgurele (incinta fostei unităţi militare) şi reamenajarea şi refuncţionalizarea atelierului Liceului Al. I. Cuza, municipiul Roşiori de Vede, de finanţare urmând să beneficieze proiectele ce privesc modernizarea unor străzi, respectiv str. Lt. Bălăcescu, str. Stelian Popescu, str. Republicii şi str. Carpaţi, municipiul Turnu Măgurele, pentru care s-a obţinut finanţare pentru construirea Grădiniţei nr.6, precum şi oraşul Zimnicea, în program fiind inclusă modernizarea străzilor orăşeneşti din zona de vest.

În mediul rural, banii merg către alimentarea cu apă, canalizare şi reabilitarea drumurilor comunale

Totodată, şi unităţile admintrativ-teritoriale din mediul rural se regăsesc printre beneficiarele Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2014- 2020 astfel: unitatea administrativ-teritorială Beciu a obţinut finanţare pentru modernizarea a 1.653 km drumuri comunale, localitatea Bragadiru a obţinut suma necesară pentru sistemul de alimentare cu apă, comuna Brânceni a obţinut finanţare pentru reabilitarea Şcolii cu cls. I- VIII, localitatea Bujoreni s-a ales cu banii necesari pentru modernizarea DC111 limită judeţ Giurgiu- Prunaru, localitatea Ciolăneşti a obţinut finanţare pentru înfiinţarea reţelei de canalizare şi staţie epurare în satele Ciolăneşti Deal şi Ciolăneşti Vale, în timp ce localitatea Dideşti a obţinut finanţare pentru consolidarea malurilor pârâului Tecuci, precum şi pentru reabilitarea podurilor şi podeţelor.

De asemenea, unitatea administrativ-teritorială Dobroteşti a obţinut finanţare pentru introducere apă curentă în satul Merişani, localitatea Dracea a obţinut finanţare pentru sistemul centralizat cu apă pentru satul Dracea, comuna Drăcşenei s-a ales cu bani pentru alimentare cu apă, Drăgăneşti Vlaşca a obţinut finanţare pentru reabilitarea Liceului Tehnologic, localitatea Frăsinet a obţinut finanţare pentru canalizare şi staţie de epurare în Frăsinet şi Clăniţa, în timp ce localitatea Furculeşti s-a ales cu bani pentru finalizarea podului peste pârâul Urlui.

În ce priveşte localitatea Gălăteni, finanţarea va merge către sistemul de alimentare cu apă, pentru Gratia s-a obţinut finanţare pentru modernizarea a 15,57 km de drumuri locale, în ce priveşte localitatea Islaz, finanţarea merge către reabilitarea şi modernizarea Şcolii gimnaziale nr.2 şi, în ce priveşte localitatea Lunca, de finanţare va beneficia Grădiniţa cu program normal cu 5 săli de grupă, sat Prundu.

Totodată, de finanţare prin PNDL 2014-2020 beneficiază şi obiective de investiţii din alte localităţi teleormănene, astfel: Mavrodin, pentru refacere şarpantă şi instalaţii interioare la Şcoala Generală cu cls. I-VIII, Nanov, pentru finalizare sistem de alimentare cu apă, Olteni, pentru alimentarea cu apă a comunei, în satele Olteni şi Perii Broşteni, Piatra, pentru modernizarea Liceului Teoretic din localitate şi pentru modernizarea sursei de apă, Poeni, pentru modernizarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă, Poroschia, modernizare drumuri de interes local în satul Calomfireşti, Rădoieşti, pentru alimentarea cu apă a comunei, Salcia, pentru modernizarea drumurilor săteşti din comună, Săceni, pentru modernizare drumuri de interes local şi vicinal, Seaca, pentru modernizare drumuri de interes local, Segarcea Vale, pentru alimentarea cu apă în Segarcea Vale, Olteanca şi Segarcea Deal, Siliştea Gumeşti, pentru construirea podului peste pâtâil Câinelui, Stejaru, pentru construirea podului peste râul Vedea, în satul Socetu, Ştorobăneasa, pentru construirea sistemului de alimentare cu apă în satele Beiu şi Ştorobăneasa, Traian, pentru dotarea dispensarului uman, Troianul, pentru alimentarea cu apă, Ţigăneşti, pentru modernizare drumuri de interes local şi reabilitare Grădiniţa nr.1, Vedea, pentru sistemul centralizat de alimentare cu apă în satele Dulceanca şi Albeşti, Viişoara, pentru alimentarea cu apă a comunei, Vităneşti, pentru reabilitare şi extindere grădiniţă cu program normal din localitate, precum şi Zâmbreasca, pentru modernizare drumuri de interes local pe o distanţă de 2.46 km.

Consiliul Judeţean a obţinut finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea unor drumuri judeţene

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, în ce priveşte instituţia pe care o conduce, finanţarea a fost obţinută pentru reabilitare DJ611 limită Giurgiu-Gratia-Sârbeni-lim. jud. Dâmboviţa pe o distanţă de 9.380 km, pentru reabilitare tronsonului DJ 506B, Smârdioasa- Izvoarele pe o distanţă de 6.770 km, pentru modernizare DJ504, limită judeţ Giurgiu- Cernetu, pe o distanţă de 12.060 km, pentru reabilitare  DJ 504 Alexandria- Orbeasca de Sus- Tătărăştii de Sus- limită judeţ Argeş, pe o distanţă de 56.739 km, precum şi pentru reabilitare şi modernizare DJ 612A Roşiorii de Vede- Balta Sărată pe o distanţă de 16.122 km. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.