Eveniment

550 de polițiști și jandarmi teleormăneni participă la activități de instruire în acordarea primului ajutor de bază

În această perioadă, la nivel național, au început sesiuni de pregătire a personalului din cadrul MAI, privind acordarea primului ajutor de bază. Cunoașterea procedurilor de prim ajutor este foarte importantă și poate face diferența dintre viață și moarte, atunci când primele echipaje care ajung la fața locului unui eveniment (Poliție și Jandarmi) pot ajuta victimele dacă au cunoștințele necesare, transmite ISU Teleorman.

Sursa citată informează că, la nivelul județului nostru, aproximativ 550 de polițiști și jandarmi, vor participa la activitățile de instruire, susținute de coordonatorul SMURD Teleorman și de un paramedic. Acestea constau în pregătirea atât teoretică, cât și practică, fiind exersate manevrele de resuscitare în caz de stop cardiorespirator, dezobstrucția căilor respiratorii, poziția laterală de siguranță, suportul vital de bază la adult, copil și sugar, leziunile țesuturilor moi, hemoragia, hemostaza provizorie și evaluarea pacientului traumatizat (evaluarea primară).

Activitățile fac parte dintr-un plan de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne, beneficiari fiind angajații Inspectoratelor de Poliție și Jandarmi.

“Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, https://fiipregatit.ro.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.