Social

54 de medici de familie s-au înscris în campania de vaccinare cu serul Johnson&Johnson/ Persoanele care optează pentru Astra Zeneca se pot vaccina și fără înscriere prealabilă în platformă

A fost mărită capacitatea de imunizare împotriva COVID-19 la nivelul județului Teleorman, astfel că două noi fluxuri de vaccinare au fost introduse în centrele de la Turnu Măgurele și Roșiori de Vede, unde pe fiecare flux se vor putea vaccina, cu serul produs de Pfizer, câte 72 de persoane, în loc de 60 cum era până acum, iar operațional a devenit și centrul de la Balaci, unde se pot imuniza, tot cu serul produs de Pfizer, tot câte 72 de persoane, a declarat directorul DSP Teleorman, ing. Stelian Cristea. De altfel, potrivit sursei citate, la centrul de la Furculești, unde se imunizează cu serul produs de Moderna, se vaccineză la capacitate maximă, respectiv câte 96 de persoane/flux, iar cei care optează să se imunizeze cu serul produs de Astra Zeneca o pot face prin simpla prezentare la unul dintre cele trei centre de vaccinare destinate acestui tip de vaccin, respectiv cele de la Talpa, Olteni și Botoroaga, fără programare prealabilă în platformă.

Mai mult, spune directorul DSP Teleorman, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare va sosi în județ și al patrulea tip de vaccin împotriva COVID-19, cel de la Johnson&Johnson. Pentru imunizarea cu serul produs de Johnson&Johnson s-au înscris în campania de imunizare, până în prezent, 54 de medici de familie din județ. Directorul DSP Teleorman, ing. Stelian Cristea a menționat și că medicii de familie se pot înscrie în continuare în campania de imunizare, aceștia urmând să vaccineze cu serul de la Johnson&Johnson, care spre deosebire de celelalte trei tipuri de ser împotriva coronavirusului, se administrează într-o singură doză și nu necesită condiții speciale de depozitare, așa cum necesită cele produse de Pfizer sau Moderna.

Primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson sunt anunțate să ajungă în țară joi, 15 aprilie, potrivit datelor oficiale. Ulterior, acest tip de vaccin va fi direcţionat către cabinetele medicilor de familie care s-au alăturat campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, dar şi în centre mobile de tip container care vor fi deplasate în localităţile mai îndepărtate din mediul rural, unde nu există medic de familie sau dispensare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.