Economie

534 de cultivatori de tomate, înscriși în programul de susținere a producției / Echipe mixte ale Direcției Agricole și APIA au început verificările

Direcția pentru Agricultură a Județului Teleorman informează beneficiarii care au depus cereri de înscriere în “Programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022” că, începând cu data  de 04 aprilie 2022, echipele mixte  de control formate din reprezentanți ai Direcției pentru Agricultură și ai APIA au început verificarea privind existența culturii și a suprafeței înființate cu tomate.

Au fost înscriși în “Programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022”, un număr de 534 fermieri. Până la această dată au fost verificați 121 potențiali beneficiari din localitățile Islaz și Bragadiru.

Acțiunea este în plină desfășurare, echipele de control vor verifica în perioada următoare legumicultorii din comunele Lunca, Conțești, Mârzănești, Ștorobăneasa, Saelele etc.

Direcția pentru Agricultură a Județului Teleorman recomandă beneficiarilor înscriși în program ca, în urma finalizării plantării tomatelor să depună notificari la DAJ Teleorman, astfel încât acțiunea de verificare să continue și în celelelte localități de pe raza județului.

Subvenția este acordată de Guvernul României, prin Direcțiile Agricole Județene, și este în valoare maximă de 4000 euro, respectiv: 3000 euro/cultură în ciclul I/ beneficiar; 1000 euro/cultură în ciclul II/beneficiar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.