Economie

53 de primării au încheiat contractele de finanțare cu OCPI Teleorman pentru cadastrare

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Teleorman a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 53 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 65 eligibile. Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Teleorman în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2021, este de 1063092 lei. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțarea Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale  Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Teleorman, transmite Adelina Pop, purtătorul de cuvânt al instituției.

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat contracte de finanțare cu OCPI Teleorman, conform listei atașate.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Teleorman trebuie să găsească prestatori până la data de 01.10.2021. ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

În anul 2021, fiecare UAT poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

În prezent, din totalul de 97 UAT-uri din județul Teleorman, au fost cadastrate în proporție de sută la sută 8 comune (Orbeasca, Frăsinet, Mârzănești, Stejaru, Saelele, Traian, Lița, Ciuperceni),  iar în alte 24 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor. Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI, www.ancpi.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.