Eveniment

51 de misiuni pentru pompierii teleormăneni în 24 de ore

Salvatorii teleormăneni au fost solicitați să intervină, în 24 de ore, la 51 de evenimente, dintre acestea 36 fiind intervenții ale echipajelor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, transmite ISU Teleorman.

Potrivit sursei citate, pompieri militari au intervenit, în intervalul menționat, și pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată care s-a propagat la un copac, în apropierea DN 52, la un accident rutier fără victime, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, produs pe DN 65A, între localitățile Scrioaștea și Cucuieți, precum și pentru deblocarea unei uși de apartament în vederea facilitării accesului echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate.

De asemenea, salvatorii militari au efectuat și patru transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID-19 către unitățile spitalicești și cinci misiuni de  decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

Pe de altă parte, pompierii teleormăneni au derulat și trei activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Verificările pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 au continuat, în cursul zilei de miercuri, echipajele mixte, formate din reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control, fiind prezente în spațiile comerciale cu aglomerări de persoane (supermarket-uri, magazine, terase, case de pariuri, autogări, gări) în municipiile Alexandria și Roșiorii de Vede.

Pompierii au efectuat 13 verificări și au aplicat cinci sancțiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

„Reamintim cetățenilor că în cursul zilei de ieri au fost înregistrate 2958 de noi cazuri de infectări cu virusul SARS-COV-2 la nivel național, dintre care 52 în județul nostru. Acum, mai mult ca oricând, este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm importanţa măsurilor luate în contextul situației epidemiologice actuale și să respectăm cu strictețe recomandările pentru limitarea riscului de răspândire a infecției”, transmit reprezentanții ISU Teleorman, printr-un comunicat de presă.

Acțiunile de control vor continua și în perioada următoare, pentru a crește gradul de siguranță a cetățenilor, prin respectarea măsurilor de protecție împotriva virusului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.