Eveniment

507 dascăli susţin concursul pentru ocuparea unui post în învăţământul teleormănean

Monica DUMITRESCU

Proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2016, se va desfăşura miercuri, 20 iulie, începând cu ora 10.00.

Concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar presupune promovarea unei probe practice sau inspecţii speciale la clasă şi a probei scrise. Astfel, doar candidaţii care au obţinut minimum nota 5 la inspecţia specială la clasă sau la proba practică pot participa la proba scrisă. În vederea ocupării posturilor didactice/catedrelor vacante pe perioadă nedeterminată (titularizabile), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba practică în profilul postului, cât şi la proba scrisă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, pentru susţinerea probei scrise au fost validaţi 507 dascăli, din care 46 sunt absolvenţi ai promoţiei 2016. La nivel judeţean, concursul se va susţine în două centre, ambele în Alexandria.

Pentru susţinerea probei scrise, candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00, înainte de comunicarea subiectelor. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore. Subiectele şi baremele de evaluare pentru disciplinele de concurs sunt asigurate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre organizate la nivel naţional. Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iulie, la sediul inspectoratului şcolar şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2016. Contestaţiile se depun la sediul ISJ în zilele de 27 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 28 iulie. Rezultatele finale se afişează în data de 3 august.

Pentru anul şcolar 2016-2017, în unităţile de învăţământ din Teleorman sunt disponibile, în total, 938 de posturi, cea mai mare parte fiind posturi netitularizabile incomplete. Posturi netitularizabile complete sunt 155, iar titularizabile sunt doar 29 de posturi (13 în mediul urban şi 16 în mediul rural).

Şi anul acesta cea mai mare concurenţă este pentru posturile de învăţători şi educatoare. La concurs s-au înscris 71 de învăţători pentru ocuparea a 5 posturi titularizabile şi

38 netitularizabile şi 135 de educatoare, pentru ocuparea a 7 posturi titularizabile şi 52 netitularizabile.

Repartizarea candidaţilor pe posturile titularizabile se realizează în şedinţe publice organizate de ISJ în zilele de 8 şi 9 august. Transformarea posturilor şi actualizarea listei posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioadă determinată rămase neocupate va avea loc pe 10 august. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată are loc în perioada 26-29 august 2016. Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră sunt programate în perioada 11-29 august. În perioada 16-25 august se desfăşoară detaşarea la cerere sau în interesul învăţământului, etapă de mobilitate la care poate participa doar personalul didactic titular (anagajat pe perioada nedeterminată). Cadrele didactice care, în perioada 13-20 mai 2016, nu au depus cereri de înscriere pentru detaşare la cerere, au această posibilitate în zilele de 16 şi 17 august, prin concurs specific.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.