Eveniment

50 de dascăli din județ, admiși pentru susținerea examenului național pentru definitivare în învățământ; primele rezultate, pe 21 iulie

50 de dascăli din județ, dintr-un total de 56 de candidați înscriși la începutul anului școlar, au fost admiși pentru susținerea examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2021), potrivit cifrelor oficiale.

Proba scrisă din cadrul examenului a avut loc miercuri, în singurul centru organizat la nivelul județului Teleorman, respectiv la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Alexandria, iar primele rezultate vor fi afișate pe data de 21 iulie, în centrul de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se pot depune la centrul de examen sau pot fi transmise pe fax sau pe mail, conform calendarului aprobat, în zilele de 21 (până la ora 20:00) și 22 iulie (până la ora 12:00), iar rezultatele finale se afișează pe data de 28 iulie.

Pentru a putea susține examenul de definitivare în învățământ, candidații au avut de îndeplinit, și anul acesta, o serie de condiții, respectiv: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an; calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine”; media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective).

Cadrele didactice care promovează examenul național pentru definitivare în învățământ dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Practic, prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea examenului național pentru definitivare în învățământ, precum și despre programele specifice pentru examen sunt disponibile pe site-ul definitivat.edu.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.