Economie

50.000 de euro, pentru înfiinţarea unei ferme, prin Măsura 6.1.

bani4Tinerii fermieri pot primi câte 50.000 de euro pentru înfiinţarea unei ferme, ca parte a Programului de dezvoltare a agrozootehniei româneşti al Ministerului Agriculturii şi susţinut de programul european de finanţare “Instalarea tinerilor fermieri”.

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală prevede, la Măsura 6.1. “Instalarea tinerilor fermieri”, posibilitatea obţinerii unor fonduri nerambursabile de către tinerii care vor să iniţieze o afacere la ţară. Solicitantul trebuie să respecte o serie de criterii, respectiv să aibă vârsta de până la 40 de ani (neîmpliniţi la data depunerii cererii de finanţare) şi să fie organizat ca persoana fizică sau juridică axată în principal pe activităţi agricole, iar exploataţia agricolă să fie situată pe teritoriul ţării şi înregistrată în Registrul fermelor APIA / Registrul agricol.

Categoriile de beneficiari eligibili care primesc finanţare nerambursabilă sunt persoanele fizice, PFA, întreprinderele individuală, întreprinderea familială sau SRL. Persoanelele fizice vor fi acceptate ca potenţiali beneficiari dacă se angajează să se autorizeze ca persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale, în 30 de zile lucrătoare de la primirea acceptului pentru cererea de finanţare. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.