Social

5.462 de beneficiari teleormăneni ai alocației pentru susținerea familiei

Teleorman are cel mai mare număr mediu lunar de familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei din regiunea Sud Muntenia, respectiv 5.462, pentru care valoarea totală a sumei alocațiilor este de 2.572.626 lei în trimestrul I 2021, potrivit Raportului statistic privind activitatea Ministerului Muncii și Protecției Sociale în această perioadă. La nivel național, au fost 161.257 de familii care beneficiază lunar de această alocație.

De asemenea, “părinții care, în ultimii 2 ani, anteriori nașterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri supuse impozitului pe venit potrivit Codului fiscal beneficiază de concediu și indemnizație pentru creșterea copiilor, până împlinesc vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități”, conform raportului menționat.

Mai mult, indemnizația acordată reprezintă 85% din media veniturilor nete lunare. În Teleorman, 1.670 de familii au beneficiat în trimestrul I 2021 de această indemnizație, reprezentând în total 9.303.404 lei, însă cei mai mulți beneficiari din regiunea Sud Muntenia sunt în Prahova, și anume 6.405.

“O pondere mare în cheltuielile pentru beneficiile sociale (23,9%) au avut-o sumele plătite pentru acordarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului. De acest program au beneficiat 177.677 familii”, potrivit informațiilor din raportul menționat.

Cât despre stimulentul de inserție, care se acordă în situația în care “dacă realizează venituri supuse impozitului, înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități, părinții beneficiază de un stimulent de inserție ce se poate acorda până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități”, statisticile precizează că, în perioada menționată, 910 beneficiari din Teleorman au primit acest sprijin lunar, însumând, în total, 1.809.861 lei.

Ca și în cazul anterior, tot Prahova a avut cel mai mare număr de beneficiari din regiunea Sud Muntenia (2.925), pe când, la nivelul României, 83.214 de persoane au beneficiat lunar de acest stimulent de inserție, care au primit o sumă totală de 160.930.412 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.