Economie

485 de posturi vacante prin reţeaua Eures

Monica DUMITRESCU

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în această perioadă, prin reţeaua Eures, la nivel naţional, sunt înregistrate 485 locuri de muncă vacante.

Cele mai multe posturi vacante sunt în Germania: 80 posturi asistent medical (nu sunt obligatorii cunoştinţe de limbă germană şi experienţă), 20 posturi bucătar, 25 posturi ospătar, 6 posturi ajutor bucătar, 20 posturi personal în industria gastronomiei de sistem, 6 posturi cameristă, 15 posturi factor poştal, în total 172 posturi în domeniile medical, hotelier-gastronomic şi servicii.

Posturi multe sunt şi în Danemarca. Angajatorii din acestă ţară solicită 135 de români să lucreze în domeniul agricol: 60 culegători de căpşuni; 20 culegători de zmeură; 50 culegători de mazăre; 2 posturi specialist în fertilizarea solului prin intermediul irigaţiilor; 3 posturi superviser culegători de fructe. Tot în Danemarca sunt disponibile şi două posturi pentru medic specialist radiolog. 75 de posturi sunt disponibile şi în Suedia: 20 posturi lucrători finisori în construcţii, 10 posturi dulgheri, 15 posturi vopsitori auto, 10 posturi mecanic auto şi 20 posturi femeie de serviciu.

Mai sunt disponibile 53 de posturi în domeniul agricol în Finlanda, angajatorii din această ţară solicitând 50 de muncitori necalificat în agricultură şi 3 muncitori pentru fermă. În Norvegia sunt disponibile 24 de posturi, 20 dintre acestea pentru şoferi de autobuz, 2 posturi bucătar, 1 post mecanic auto, 1 post coordonator cercetare în securitatea calculatoarelor, iar în Cehia 17 posturi: 15 posturi şlefuitori, pilitori şi 2 posturi sculer.

Bulgaria mai pune la dispoziţie un post agent vânzări pentru România, Franţa 1 post medic generalist, 1 post infirmier şi 1 post kinetoterapeut, iar Polonia 2 posturi dispecer transport şi 1 post bucătar.

Teleormănenii interesaţi de aceste oferte se pot adresa Compartimentului Eures care funcţionează în cadrul AJOFM Teleorman sau pot accesa www.eures.anofm.ro, în vederea obţinerii mai multor informaţii, cu privire la condiţiile de aplicare şi ocupare ale locurilor de muncă vacante.

Pentru înregistrarea în baza de date naţională, în vederea participării la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare, sunt necesare următoarele documente: carte de identitate sau paşaport (cu termen de valabilitate de minim 6 luni) – copie; certificat de naştere – copie; cazierul judiciar (termen de valabilitate 6 luni) – original; adeverinţă de la medicul de familie (cu menţiunea ”clinic sănătos” – termen de valabilitate 30 de zile) – original; C.V. în limba română (model EUROPASS); cerere tip – (Anexa 3 bis, prevăzută de Procedura EURES).

La nivelul judeţului Teleorman peste 1030 de persoane au depus dosare, pentru a obţine un loc de muncă în străinătate, din care 516 persoane au fost admise la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.