Eveniment

COMUNICAT DE PRESĂ / Lansarea proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic”

COMUNICAT DE PRESĂ

Alexandria, 16 iulie 2020

Lansarea proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic”

U.A.T. Municipiul Alexandria, în calitate de beneficiar în cadrul contractului de finanțare numărul 5070/22.01.2020 încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și cu Organismul Intermediar Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, implementează proiectul: „Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic” cod SMIS 128167, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4, Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e, Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectiv specific 4.1, apel de proiecte nr. POR/182/4/.
Valoarea totală a proiectului este de 91.183.506,14 lei, din care finanțarea europeană nerambursabilă este de 89.359.838,96 lei.
Perioada de implementare a proiectului este de 70 de luni, respectiv între data de 14.11.2017 și data de 31.08.2023.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.
Scopul proiectului este realizarea de piste de bicicliști, stații de închiriat biciclete, stații de autobuz, construirea unei autobaze și parcare park&ride, realizarea unui sistem de management al traficului, inclusiv a unui sistem de monitorizare video, precum și modernizarea zonei pietonale de pe strada Libertății.
Realizarea unor campanii de conștientizare a populației cu privire la efectul nociv generat de consumurile de carburanți.
Realizarea unor campanii de conștientizare a populației cu privire la beneficiile mersului cu bicicleta.
Adoptarea unui stil de viață sănătos pentru populația Municipiului.
Depoluare.
Realizarea unui sistem de management al traficului și supraveghere video.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt reprezentate de:
1. Reducerea emisiilor GES cu 5,2%, prin achiziția unui număr de 300 de biciclete, achiziția de 15 stații de bike sharing de 20 de locuri și 7 stații de bike sharing de 40 de locuri, până la finalizarea proiectului.
2. Scurtarea timpului de călătorie prin realizarea de piste de biciclete cu suprafața de 14.625 m, realizarea/modernizarea a 32 de stații de autobuz, până la finalizarea proiectului.
3. Îmbunătățirea infrastructurii Municipiului Alexandria prin construirea unei autobaze în suprafață de 2333 mp și construirea unei suprafețe de 5560 mp de tip park&ride cu 200 locuri de parcare, până la finalizarea proiectului.
4. Decongestionarea traficului prin realizarea unui sistem de management al traficului prin amenajarea a 15 intersecții de prioritizare a traficului, realizarea unui sistem de supraveghere video prin montarea a 96 de camere video, până la finalizarea proiectului.
5. Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon prin modernizarea a 28132 mp de suprafață pietonală.
Informații suplimentare, Cristina Ionela Teodorescu, responsabil informare și publicitate, email: cristina.teodorescu@alexandria.ro, telefon 0247/317732, interior 145.

[responsivevoice_button voice=”Romanian Female” buttontext=”Asculta articolul”]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.