Inspectoratul pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” Teleorman anunță scoaterea la concurs a 46 de posturi de soldați profesioniști (servanți). Cei care doresc să participe trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani și o pregătire fizică foarte bună – acestea sunt două dintre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească tinerii care vor să devină soldați profesioniști (servanți) în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” al județului Teleorman.
Un alt criteriu important se referă la faptul că pe aceste posturi pot candida și persoane care au absolvit cel puțin învățământul general obligatoriu, în condițiile prevăzute de Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare.
Persoanele interesate trebuie să transmită toate documentele necesare exclusiv electronic, în format pdf., la adresa de e-mail resurse.umane@isuteleorman.ro, astfel: candidații depun dosarul, în volum complet, la adresa de e-mail resurse.umane@isuteleorman.ro până la data de 11.07.2022, ora 16.00, zilnic, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică;
Probele de concurs constau în verificarea existenței fobiilor incompatibile cu sarcinile și responsabilitățile meseriei de pompieri (proba “Urcarea pe scară” și proba “Deplasarea în subsol întunecat”), precum și în evaluarea performanțelor fizice (Parcurgerea traseului practic-aplicativ).
Proba eliminatorie “Urcarea pe scară” constă în urcarea pe scara culisantă până la nivelul etajului al II-lea, al turnului de instrucție, coborârea și revenirea pe sol. Este declarat “ADMIS” concurentul care a executat corect proba în maximum 90 de secunde.
Proba eliminatorie “Deplasarea în subsol întunecat” constă în parcurgerea unui traseu cu lungimea de 20 m și lățimea cuprinsă între 2,5-3 m, amenajat în subsolul întunecat al unei clădiri. Candidatul parcurge traseul echipat cu aparatul de respirat, având vizorul obturat. Pe parcursul traseului se amplasează patru obiecte pe care candidații trebuie să le identifice. Pentru a fi declarat “ADMIS”, candidatul trebuie să identifice minimum două obiecte și să obțină un timp final de maximum 3 minute. Pentru fiecare obiect neidentificat candidatul este penalizat cu câte 20 de secunde.
Candidații care vor depăși probele eliminatorii, vor participa la următoarea etapă – evaluarea performanței fizice, care constă în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ. Acesta poate fi urmărit accesând https://youtu.be/HcgzNWscNC4.
Alte date şi informaţii suplimentare cu privire la organizarea concursului şi depunerea documentelor se pot obţine şi în timpul programului normal de lucru la Serviciul Resurse Umane al inspectoratului, tel. 0247/311113, interior 27129, pe pagina de internet a instituției – www.isuteleorman.ro sau accesând linkul http://bitly.ws/stgw