Social

46 de familii au rămas fără alocaţii de susţinere a familiei, pentru neplata taxelor şi impozitelor locale

Pentru neplata impozitului pe bunuri și clădiri, în județul Teleorman au fost suspendate de la plata alocației pentru susținerea familiei 46 de dosare, începând cu 01.04.2016.

Pe baza listelor transmise de primăriile din judeţ cu persoanele care înregistrează obligaţii de plată faţă de bugetul local, Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Teleorman a procedat la suspendarea a zeci de dosare de alocaţii pentru susţinerea familiei.

Directorul instituției, Mihăiță Ghimiș, a precizat că începând cu 1 aprilie 2016, 46 de familii beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei au plata suspendată pe o perioadă de cinci luni. Dacă în această perioadă îşi achită obligaţiile faţă de bugetul local, plata se reia cu acordarea drepturilor restante. În caz contrar dreptul încetează prin dispoziţia primarului. Trebuie precizat că începând cu 1 ianuarie 2016 beneficiarii de ajutor social nu mai sunt condiţionaţi de plata taxelor locale în primirea prestaţiei, în conformitate cu articolul 16 indice 1 din Legea 342/2015. “Pentru beneficiarii de indemnizație creștere copil nu avem nici o suspendare de la plată. Menționăm că pentru beneficiarii de indemnizaţie creștere copil de la 01.07.2016 nu va mai exista această obligativitate”, a declarat directorul AJPIS Teleorman. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.