Economie

451 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă luna trecută cu ajutorul AJOFM

Monica DUMITRESCU

În luna august, 1.986 de teleormăneni au beneficiat de măsurile active oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, 451 dintre aceştia reuşind să se încadreze în muncă. Aproape jumătate dintre aceştia au fost încadraţi în muncă prin acordarea serviciilor de mediere a locurilor de muncă vacante. Alte 125 de persoane au fost încadrate prin subvenţionarea locurilor de muncă. 45 de persoane au fost încadrate prin acordarea serviciilor de informare şi consiliere profesională, 15 persoane prin încadrarea ca urmare a absolvirii cursurilor de formare profesională, 44 persoane beneficiare de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului, 7 persoane încadrate prin stimularea mobilităţii forţei de muncă şi 4 absolvenţi încadraţi, beneficiari de prima de încadrare, conform art. 72(2), din Legea 76/2002.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Teleorman, în vederea creşterii şanselor de ocupare, instituţia asigură gratuit o serie de servicii care cuprinde: informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională, stimularea mobilităţii forţei de muncă, bursa locurilor de muncă, caravana ocupării în mediul rural şi în comunităţile de etnie romă, completarea veniturilor salariale ale persoanelor care se încadrează în perioada când beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

Persoanele interesate de măsurile active de ocupare oferite de AJOFM Teleorman se pot adresa, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00, Agenţiilor locale sau Punctelor de lucru, din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.