Social

440 de cereri noi de pensionare, depuse în luna septembrie la Casa Județeană de Pensii Teleorman

Casa Județeană de Pensii Teleorman informează că, în luna septembrie 2021, au fost plătite pensii și indemnizații pentru circa 96.740 pensionari beneficiari de asigurări sociale, în sumă totală de 139.876.525 lei. De asemenea, au fost depuse un număr de 440 cereri de pensionare cazuri noi, 449 cereri privind recalcularea drepturilor de pensie și au fost înregistrate 13 cereri privind stabilirea unor drepturi de pensie comunitară sau confirmarea stagiului de cotizare realizat în România.

Instituția județeană a efectuat 2.179 tranzacții reprezentând: drepturi noi, modificări de pensii și indemnizații, recalculări, modificări conturi, modificări de adrese, modificări de nume, schimbarea modalității de plată, corecții CNP, acordare taloane CFR, înființări și lichidări conturi, sistări și suspendări de la plată – dosare de pensii ca urmare a decesului ori alte cauze, transferări dosare pensii și/sau indemnizații, precum și rețineri de pensii.

Potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010 au fost încheiate 5 contracte de asigurare socială, iar potrivit prevederilor Legii nr. 163/2020 au fost încheiate 9 contracte de asigurare socială.

Totodată, în aceeași perioadă, au fost eliberate 38 formulare – Notificarea calității de neasigurat în sistemul de Securitate Socială din România, s-au înregistrat 44 utilizatori externi ai portalului cnpp.ro și 126 cereri de acordare a biletelor de tratament balnear și s-au eliberat 395 bilete de tratament balnear.

Tot în luna septembrie a anului curent, Casa Județeană de Pensii Teleorman a acordat 509 ajutoare de deces, în sumă de 2.692.739 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.