Eveniment

44 de focare de pestă porcină confirmate în Teleorman

La ora actuală, la nivelul județului Teleorman, 44 de focare de pestă porcină au fost confirmate, fiind afectate un număr de 161 de animale, potrivit informațiilor furnizate de Iulian Ianculescu, director la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman.

În total însă sunt 53 de focare, dintre care 9 sunt suspiciuni în localitățile următoare, respectiv un focar în satul Caravaneți, un focar în satul Spătărei, unul în satul Ulmeni, unul în Videle, fiind, totuși, două suspiciuni de focare în satul Bujoru și, tot în aceeași comună, și anume în Călmățuiu, trei suspiciuni de focare în satul cu același nume.

În ceea ce privește focarele de pestă porcină confirmate, în comuna Călmățuiu sunt cele mai multe, deoarece 26 sunt doar în satul Nicolae Bălcescu, 9 în Bujoru și 6 în satul Călmățuiu. De asemenea, a fost confirmat un focar în Tătărăștii de Jos și un focar în Roșiori de Vede, fiind unul confirmat și în satul Perii Broșteni, despre care Iulian Ianculescu spune că dacă nu mai apare alt focar în această locație, pe o rază de 10 km, va fi închis în curând.

Mai mult, tot despre focarele confirmate, sursa citată transmite că au fost 169 de animale receptive, respectiv animale care ar putea lua boala, 35 de animale au fost găsite moarte și au fost uciși preventiv 117 porci, pentru care vor fi acordate despăgubiri. După această acțiune de ucidere preventivă, sursa citată spune că porcii au fost îngropați, iar, în focarul respectiv, s-a făcut dezinfecția.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.