Social

43 de teleormăneni sancționați pentru încălcarea normelor de protecție

Teleormănenii continuă să ignore normele de protecție impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19, lucru ce se reflectă în numeroasele sancțiuni contravenționale date de oamenii legii în cadrul acțiunilor de verificare derulate, zilnic, la nivelul jduețului, în special în zonele aglomerate.

Peste 80 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, I.S.C.T.R, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au acționat, în cursul zilei de marți, 5 ianuarie, sub autoritatea prefectului, în zonele aglomerate din județ – piețe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, unități de învățământ, dar și în trafic – pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane și mărfuri, precum și respectării măsurilor sanitare.

În cadrul acțiunilor punctuale organizate, polițiștii teleormăneni au verificat 61 de obiective, au legitimat nu mai puțin de 240 de persoane și au verificat 130 de autovehicule, precum și documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință.

Pentru neregulile depistate, în cadrul acțiunilor au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 5.500 de lei, polițiștii reamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

Cetățenii trebuie să țină cont de faptul că se impune păstrarea distanțării fizice, dar și că a fost instituită obligația purtării măștii de protecție, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spațiile publice deschise și închise.

De asemenea, de reținut este și faptul că organizarea de evenimente publice și/sau private (reuniuni cu prilejul unor sărbători, nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc), în spații închise și/sau deschise, este interzisă.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancțiuni, ci de a determina cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.