Politic

43.963 de alexăndreni sunt aşteptaţi la urne pe 5 iunie. Cei mai puţini alegători, 707, sunt la Răsmireşti

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 5 mai 2016 este de 18.274.891, cu 7.233 mai mulţi faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, în data de 5 aprilie 2016, când erau înregistraţi 18.267.658 de alegători.

„Diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia şi a importului de date de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date”, se arată într-un comunicat de presă al AEP.

Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare.

Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară. De asemenea, persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii.

Referitor la judeţul Teleorman, potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, în ceea ce priveşte localităţile urbane, în municipiul Alexandria sunt aşteptaţi la urne 43.963 de alegători, în timp ce în muncipiul Roşiorii de Vede vor fi deschise 20 de secţii de votare pentru cei 26.751 de alegători înscrişi în Registrul Electoral. De asemenea, în municipiul Turnu Măgurele sunt aşteptaţi la urne 25.228 de alegători, la Videle sunt înscrişi în Registrul Electoral 9.433 de alegători, în timp ce la Zimnicea 13.031 alegători vor fi aşteptaţi la urne la scrutinul de pe 5 iunie.

Cât despre localităţile rurale, potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, cei mai mulţi alegători înscrişi în Registrul Electoral sunt la Botoroaga (4.294 alegători), Ţigăneşti (4.344 alegători), Islaz (4.534 alegători), Plosca (4.900 alegători), Peretu (6.127 alegători) şi Orbeasca (6.388 alegători). La polul opus, cei mau puţini alegători din mediul rural înscrişi în Registrul Electoral sunt la Răsmireşti (707 alegători), Bujoreni (834 alegători), Necşeşti (950 alegători) şi Dideşti (999 alegători). (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Nu votati candidatii PDL-PNL, care te injura imediat ce indraznesti sa-i contrazici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.