Eveniment

428 de intervenții ale ambulanțelor, în week-end – Șase persoane au fost găsite decedate

La finele săptămânii trecute, potrivit datelor Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, ambulanțele din județ au fost solicitate de 428 de ori, însă nu toate au fost urgențe. Din cele aproape 430 de intervenții, 136 au reprezentat fie transfer interclinic, fie externări.

Printre urgențe s-au numărat durerile abdominale sau de spate, 52 de persoane acuzând astfel de afecțiuni, tusea și problemele respiratorii au fost în număr de 41 de cazuri, iar în peste 70 de cazuri ambulanța a fost solicitată pentru diverse afecțiuni de natură cardiacă.

Accidentele diverse, altele decât cele rutiere au fost destul de multe, 20 de persoane având nevoie de intervenția de urgență a medicilor ca urmare a traumatismelor și leziunilor survenite în diferite accidente. Tot în week-end, ambulanța a intervenit și în cazul a 19 persoane aflate în stare de inconștiență, pentru 13 copii bolvani și două tentative de suicid.

Pentru șase persoane însă, echipajele de la ambulanță nu au mai putut face nimic și, în ciuda manevrelor de resuscitare, au fost nevoite să declare decesul acestora. Din păcate, este vorba de persoane tinere, care au decedat în urma unor afecțiuni. Cele șase decese au fost cauzate de diabet, boli cardiace sau neoplasm. Cea mai în vârstă persoană găsită decedată a fost un bărbat de 70 de ani din Siliștea, cunoscut cu afecțiuni cardiace, iar cea mai tânără, un bărbat de 45 de ani. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.