Eveniment

426 de solicitări la ambulanță în week-end. Cele mai multe pentru dureri abdominale sau de spate și copii bolnavi

În perioada 1 – 4 iulie 2016, 426 de teleormăneni au solicitat intervenţia ambulanţei, în scădere comparativ cu săptămâna anterioară. Cele mai multe solicitări, 50 la număr, au fost pentru pacienţii care acuzau dureri abdominale ori de spate, cu diverse grade de dificultate. În alte 38 de cazuri, ambulanţele au intervenit pentru copii bolnavi, cei mai mulți prezentând viroze respiratorii și boli diareice, urmate de cazurile de dureri de cap (cefalee) pentru care ambulanța a fost solicitată de 33 de ori. Dificultăţile respiratorii, sub mai multe grade, şi tusea au creat probleme unui număr de 30 de pacienţi.

Potrivit managerului SAJ Teleorman, Cristian Popescu, în acest sfârşit de săptămână, ambulanţele au mai intervenit şi în cazul a 20 de teleormăneni care acuzau dureri toracice, 18 accidente diverse altele decât cele rutiere și 13 accidente vasculare cerebrale.

Ambulanţele au participat şi la preluarea victimelor care au provenit din conflicte și agresiuni fizice. În acest caz, 12 persoane au ajuns bătute la spital cu diferite traumatisme. Totodată, la final de săptămână, echipajele Serviciului Județean de Ambulanță au participat la preluarea a 5 victime rezultate din tot atâtea accidente rutiere. Unul dintre accidente a fost mai grav, la Văceni, în urma căruia un copil de 9 ani a suferit traumatisme multiple și a fost transportat cu un elicopter SMURD la București. deși a fost un week-end canicular, teleormănenii au înţeles că trebuie să evite expunerea la soare în orele amiezii și nici un teleormănean nu a avut nevoie de intervenția ambulanței din cauza caniculei. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.