Eveniment

42 de misiuni pentru pompierii militari, în ultima zi din săptămână

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit, în ultima zi din săptămână, la 42 de evenimente, dintre care 25 fiind cazuri ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, transmit reprezentanții instituției.

Totodată, duminică, salvatorii militari au intervenit și la două accidente rutiere, produse pe raza municipiului Roșiorii de Vede, pentru descarcerarea victimelor acordarea primului ajutor calificat acestora și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

De asemenea, echipajele ISU Teleorman au efectuat trei transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești; patru misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus; o intervenție în sprijinul unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Teleorman pentru preluarea unei persoane cu probleme medicale.

În ultima zi a săptămânii, pompierii militari au efectuat și șapte activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Continuă acțiunile cu caracter preventiv împotriva COVID-19

În cursul zilei de duminică, 25 octombrie, pompierii militari au participat alături de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman la 24 de verificări efectuate la operatorii economici unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane, în Alexandria, Turnu Măgurele, Zimnicea, Năsturelu și Drăgănești Vlașca, pentru a se urmări dacă se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe perioada desfășurării controalelor, au fost constatate mai multe situații în care nu erau respectate măsurile de protecție individuală, motiv pentru care inspectorii unității noastre au aplicat 20 sancțiuni contravenționale.

Autoritățile amintesc cetățenilor că cea mai importantă armă în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție: purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite; igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil; evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.