Eveniment

42 de misiuni pentru pompierii militari în 48 de ore

Echipajele profesioniste ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman au fost solicitate să intervină la 42 de evenimente, care puneau în pericol viața ori bunurile materiale ale oamenilor, în ultimele 48 de ore, 33 dintre acestea fiind cazuri preluate de SMURD, pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale deosebite. De asemenea, alte 7 intervenții au fost pentru stingerea unor incendii, dintre care trei izbucnite la locuințele unor cetățeni din localitățile Seaca, Bragadiru și Balaci, un incendiu de furaje la o fermă din satul Moșteni, comuna Furculești și trei incendii de vegetație uscată. Salvatorii militari au mai intervenit, în perioada menționată, la o misiune de deblocare a unei uși de apartament pentru a facilita accesul personalului SAJ Teleorman la o persoană cu probleme medicale, precum și la o misiune de asigurare măsuri de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier.

Intervenție dificilă a salvatorilor la Moșteni

 Dintre misiunile la care pompierii militari au intervenit în ultimele 48 de ore, cele mai dificile au fost în localitățile Moșteni și Seaca, unde salvatorii s-au luptat ore întregi cu flăcările care amenințau să distrugă importante bunuri materiale.

La Moșteni, incendiul care a izbucnit la un depozit de furaje din proprietatea unei ferme de animale a fost stins după aproape 11 ore, cu ajutorul a trei autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul subunităților de pompieri din Piatra și Alexandria și trei autocisterne puse la dispoziție de operatorul economic, care au asigurat alimentarea cu apă a echipajelor de intervenție.

Misiunea a rezultat cu salvarea de bunuri materiale apreciate la peste 2.000.000 de lei, reprezentând un siloz de porumb și un adăpost de animale în care se aflau 180 de bovine. Valoarea pagubelor produse de incendiu a fost estimată la suma de 100.000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza scânteilor mecanice rezultate de la un utilaj agricol care a efectuat lucrări în zona depozitului de furaje.

La Seaca, o casă s-a făcut scrum după o altercație în familie

 În localitatea Seaca, la sosirea echipajelor de pompieri din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autocisternă și o ambulanță SMURD, locuința unui cetățean era cuprinsă de flăcări în proporție 90%.

Militarii au reușit să stingă focul în limitele găsite, după aproximativ o oră și jumătate, fiind salvate bunuri de aproape 5.000 de lei. Pagubele, în schimb, au fost estimate la suma de 50.000 de lei.

Din primele verificări efectuate, a reieșit că incendiul a fost, cel mai probabil, pus intenționat de către unul dintre membrii familiei, în urma unei altercații. Cazul a rămas în atenția poliției pentru cercetări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.