Eveniment

413 teleormăneni au sunat la salvare în week-end

Durerile de cap, durerile abdominale sau de spate, precum și accidentele diverse au fost printre principalele cauze care au determinat teleormănenii să apeleze la Serviciul Județean de Ambulanță, cei mai mulți fiind duși la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean. Cea mai mare parte a a solicitărilor au ca și cauză bolile cronice de ordin cardiac. Acestora li se adaugă un număr la fel de mare de persoane care se prezintă la medic acuzând infecţii ale căilor respiratorii.

Potrivit SAJ Teleorman, la sfârșitul săptămânii care a trecut, au predominat afecţiunile cardiovasculare, durerile de cap şi afecţiunile respiratori, atât în rândul adulților, 23 de solicitări pentru tuse și probleme respiratorii minore, cât și în rândul copiilor, 16 solicitări pentru copii bolnavi, dar și ccidentele diverse, altele decât cele rutiere. Durerile abdominale sau de spate, 59 de cazuri, dar şi urgenţele, respectiv persoane inconștiente și pentru care a fost solicitată intervenția ambulanței. Numărul persoanelor inconștiente pentru care a fost nevoie de intervenția ambulanței a fost de 11. În ceea ce privește accidentele diverse, acestea au fost, în general, de natură casnică. Astfel, 25 de teleormăneni au ajuns la spital din cauza leziunilor și vătămărilor survenite în urma unor accidente casnice sau de altă natură.

Medicii susţin că numărul cardiacilor care ajung la spital este în continuare mare, din cele 413 apeluri către salvare în week-end, peste 100 de solicitări au fost pentru diferite afecţiuni de ordin cardiac și au oarecum legătură și cu schimbările meteorologice bruşte care îşi pun amprenta pe starea de sănătate a teleormănenilor cu afecţiuni cronice. De asemenea, în număr mare au ajuns la spital, cu ambulanța, și 19 teleormăneni cu afecțiuni psihice, iar 9 persoane au avut nevoie de ajutor medical de urgență din cauza agresiunilor  fizice exercitate asupta  lor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.