Eveniment

41 de grade, temperatura resimțită astăzi, ora 12.00, în Teleorman / Indicele temperatură-umezeală, peste pragul de confort

Meteorologii emit avertizări și atenționări now-casting una după alta, fenomenele vizate fiind val de căldură și disconfort termic accentuat, concomitent însă cu instabilitate atmosferică accentuată și vijeli, care afectează punctual zone din țară.

La nivelul județului Teleorman, informările meteorologice vizează canicula, așa cum era de așteptat, în sudul țării resimțindu-se cele mai ridicate temperaturi.

Astfel, potrivit măsurătorilor ANM, temperatura resimțită astăzi, la orele 12.00, era deja de 41 de grade Celsius la Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiori de Vede, Videle, pragul critic al indicelui temperatură-umezeală fiind depășit în multe zone ale județului: cel mai ridicat, în zona Zimnicea – 82.3, Videle – 82.2, Alexandria și Roșiori de Vede – 82.

Temperatura resimțită este o măsură subiectivă a modului în care este percepută temperatura aerului. Formula matematică a fost dezvoltată în cadrul ANM, în baza studiilor și în acord cu metodologiile complexe existente în domeniul biometeorologiei și corelează următorii parametri meteorologici înregistrați orar la stațiile meteorologice: temperatura aerului la 2 m, gradul de acoperire cu nori al cerului, fenomenele meteorologice, umezeala relativă a aerului la 2 m, viteza vântului la 10 m – medie și rafală și radiația UV efectivă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.