Eveniment

409 solicitări la ambulanţă la final de săptămână. Patru pacienţi au fost găsiţi decedaţi

La serviciile echipajelor de ambulanţă teleormănene apelează cel mai mult persoanele cu afecţiuni cardiovasculare şi cele care acuză dureri abdominale sau de spate. Acestora li se adaugă un număr la fel de mare de persoane care se prezintă la medic acuzând infecţii ale căilor respiratorii, dar şi dureri de cap.

La finele săptămânii trecute, au predominat durerile abdominale sau de spate, afecţiunile cardiovasculare, durerile de cap şi afecţiunile respiratorii în rândul copiilor, dar şi urgenţele neurologice sau incidentele provocate de animale sau insecte.

Medicii susţin că numărul cardiacilor care au ajuns la spital este în continuare mare, asta și pentru că schimbările meteorologice bruşte îşi pun amprenta pe starea de sănătate a celor mai sensibili dintre bolnavi, respectiv copiii şi vârstnicii cu afecţiuni cronice. Primul loc este ocupat de bolnavii cu dureri abdominale sau de spate, urmat de bolnavii cu dificultăţi de respiraţie şi cei cei cu dureri de cap, peste 100 de intervenţii din cele 409 pe care le-au făcut salvările la final de săptămână fiind în acest sens. În peste 15 de situaţii, ambulanţa a fost solicitată pentru copii bolnavi, în mare parte cu infecţii respiratorii. 19 persoane au avut nevoie de ambulanţă în urma unui AVC suferit, nouă intervenții au fost pentru persoane cu afecțiuni din sfera obstretică-ginecologie, iar 20 de persoane au suferit traumatisme în urma accidentelor rutiere în care au fost implicate.

De altfel, patru pacienţi au fost găsiţi decedaţi, unul în vârstă de 62 de ani, din satul Cetatea, o femeie la Puranii de Sus, în vârstă de 69 de ani, un bărbat de 64 de ani din Sericu și un altul în vârstă de 70 de ani din satul Rotărești. Din păcate, echipajele de la ambulanţă care au ajuns la solicitări neputând face nimic în nici unul dintre cazuri, decât să constate decesul. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.