Social

390 de locuri de muncă vacante, prin reţeaua Eures

Monica DUMITRESCU

Pentru această perioadă, prin reţeaua EURES, la nivel naţional, sunt înregistrate 390 locuri de muncă vacante. Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în marea Marea Britanie: 10 posturi inginer proiectare utilaje producere cablu, 3 posturi asistent social, 211 posturi asistente medicale, diverse specializări, 1 post analist financiar; 1 post programator, 1 post analist programator, 1 post senior programator, 1 post administrator baze date (total: 229 posturi, domenii: IT, medical şi industrial). Ungaria solicită 75 de şoferi autocamion. Alte 49 de posturi în domeniile IT, industrial şi medical sunt disponibile în Irlanda: 2 posturi dezvoltator software; 2 posturi tehnician mecanic service; 10 posturi medic psihiatru, 1 post medic oftalmolog; 20 posturi medic generalist, 14 posturi asistente medicale. Mai sunt disponibile 1 post maistru sisteme de securitate căi ferate, 1 post dezvoltator software, 11 posturi inginer, diverse specializări, în Germania, 13 posturi inginer diverse specializări în Olanda, 6 posturi medic familie în Danemarca, 1 post inginer hidraulic; 1 post planificator proiect; 2 posturi bucătar preparate indiene, în Norvegia şi un post medic dentist în Slovenia.

Teleormănenii interesaţi de acestă ofertă se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în cadrul căreia funcţioneazăun compartiment Eures care acordă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor o serie de servicii gratuite:obţinerea unui loc de muncă în condiţii sigure; informare şi consiliere profesională, privind încadrarea în muncă în străinătate; informaţii detaliate asupra locurilor de muncă adecvate şi despre condiţiile de viaţă şi de muncă din alte state; organizarea de burse ale locurilor de muncă la solicitarea partenerilor Eures externi.

Pentru înregistrarea în baza de date naţională, în vederea participării la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare, sunt necesare următoarele documente:BI/CI sau Paşaport (cu termen de valabilitate de minim 6 luni) – copie;certificat de naştere – copie; cazierul judiciar (termen de valabilitate 6 luni) – original; adeverinţă de la medicul de familie (cu menţiunea “clinic sănătos” – termen de valabilitate 30 de zile) – original; C.V. în limba română (model EUROPASS); cerere tip – (Anexa 3 bis, prevăzută de Procedura EURES).

De la înfiinţarea compartimentului Eures în cadrul AJOFM, la nivelul judeţului Teleorman au fost depuse aproximativ 900 de persoane au depus dosare, pentru a obţine un loc de muncă în străinătate, din care 410 persoane au fost admise la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare.

One Comment

  1. Dupa ce a mai ramas din industria si agricultura din Teleorman ,ceva ce se indreapta spre ZERO, constatam ca sant mai multe locuri de munca in EUROPA decat in judetul TELEORMAN .In curand toti vom pleca din tara, adica UBI BENE UBI PATRIA .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.