Eveniment

39 de misiuni pentru pompierii militari, în 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit, în 24 de ore, la  39 de evenimente, dintre care 28 de cazuri au vizat paramedicii SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, transmit reprezentanții instituției.

Potrivit sursei citate, alte patru intervenții au fost în cazul unor accidente  rutiere, produse pe raza localităților Bujoreni, Prunaru, Gratia și Alexandria, fără victime încarcerate, însă care au necesitat acordarea primului ajutor calificat. În zonele de producere a accidentelor, pompierii au luat măsuri și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

De asemenea, salvatorii militari au intervenit și la un incendiu, izbucnit la locuința unui cetățean din localitatea Slobozia Mândra, stins rapid de pompierii turneni cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă, înainte ca acesta să producă pagube semnificative. În incendiu a ars o grindă din lemn din apropierea coșului de fum, ce era neprotejat termic față de materialele combustibile.

Totodată, pompierii militari au derulat o misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un punct de transformare electric, până la sosirea echipelor specializate ale furnizorului de electricitate.

Pe de altă parte, salvatorii teleormăneni au efectuat și un transport de persoane confirmate ori suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești din județ, precum și trei misiuni de transport și prelevare probe COVID 19 împreună cu personalul Serviciului de Ambulanță Teleorman.

O altă misiune a pompierilor teleormăneni a fost pentru deblocarea unei uși la un apartament din municipiul Alexandria, pentru a facilita accesul echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate.

Echipaje mobile din cadrul ISU Teleorman au continuat acțiunile de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din orașe și comune, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.