Social

39.412 pachete cu produse de igienă au fost distribuite în județ, familiilor și persoanelor singure din medii defavorizate

Autoritățile au terminat de distribuit cea de-a doua tranșă a produselor de igienă din cadrul Programului operaţional „Ajutorarea persoanelor defavorizate” – POAD, iar cel mai probabil în luna decembrie se va distribui și cea de-a doua tranșă a produselor alimentare de la Uniunea Europeană.

39.412 pachete cu produse de igienă, care conțin pastă și periuțe de dinți, săpun lichid, șampon și detergent de rufe, au ajuns, în ultima perioadă, la persoanele din categoriile defavorizate din Teleorman. Este vorba despre beneficiarii de venit minim garantat, de alocație de sprijin familial și persoanele aflate în situații critice de viață (inclusiv persoanele cu handicap grav și accentuat), spune Adelina Sfăt, directorul de cancelarie a Instituției Prefectului. Potrivit normelor în vigoare, pentru stocul rămas după distribuirea pe listele inițiale, se trece la distribuirea pe liste suplimentare, care cuprind persoanele/ familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

De la începutul anului, la nivelul județului, au fost distribuite două tranșe de produse de igienă și una de produse alimentare, urmând ca anul să se încheie cu distribuirea celei de-a doua tranșe a pachetelor cu produse alimentare de la Uniunea Europeană.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.