Eveniment

385 solicitări la ambulanţă la final de săptămână

ambulantaLa serviciile echipajelor de ambulanţă teleormănene apelează cel mai mult persoanele cu afecţiuni cardiovasculare şi cele care acuză dureri abdominale sau de spate. Acestora li se adaugă un număr la fel de mare de persoane care se prezintă la medic acuzând infecţii ale căilor respiratorii, dar şi dureri de cap. Serviciul de Ambulanţă este solicitat în fiecare zi la peste zeci de cazuri de boli cardiovasculare şi alte zeci de cazuri de dureri abdominale sau de spate sau dureri de cap.

La finele săptămânii trecute, au predominat durerile abdominale sau de spate, afecţiunile cardiovasculare, durerile de cap şi afecţiunile respiratorii în rândul copiilor, dar şi urgenţele neurologice sau incidentele provocate de animale sau insecte.

Medicii susţin că numărul cardiacilor care au ajuns la spital este în continuare mare, dar, ca de fiecare dată, schimbările meteorologice bruşte îşi pun amprenta pe starea de sănătate a celor mai sensibili dintre bolnavi, respectiv copii şi vârstnicii cu afecţiuni cronice. Primul loc este ocupat de bolnavii cu dificultăţi de respiraţie, dureri abdominale sau de spate şi dureri de cap, aproape 100 de intervenţii din cele 385 pe care le-au făcut salvările la final de săptămână fiind în acest sens. În peste 20 de situaţii, ambulanţa a fost solicitată pentru copii bolnavi, în mare parte cu infecţii respiratorii. 14 persoane au avut nevoie de ambulanţă în urma unui AVC suferit, 14 persoane au încercat să se sinucidă, 12 au fost din sfera obstretică ginecologie, iar 7 persoane au suferit traumatisme în urma accidentelor rutiere în care au fost implicate. De altfel, doi pacienţi au fost găsiţi decedaţi, unul în vârstă de 70 de ani, din satul Dorobanţu, în urma unei insuficienţe respiratorii, iar un altul, la Bâscoveni, prin înec, echipajul de la ambulanţă care a ajuns la faţa locului neputând face nimic, decât să constate decesul.

În ceea ce priveşte cele 7 victime ale accidentelor rutiere, acestea au fost rezultatul a cinci accidente, la Smârdioasa, o victimă, la Peretu, o victimă, la Nicolae Bălcescu, o victimă, la Dorobanţu – 2 victime şi Olteni – 2 victime. De menţionat că cele mai multe dintre intervenţiile ambulanţei au reprezentat transferuri interclinice, 141 de transferuri. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.