Eveniment

378 de apeluri la ambulanţă, în week-end

Conform raportului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, cele mai multe apeluri primite la finele săptămânii trecute se referă la durerile de cap, abdominale, urmate de copii bolnavi şi afecţiunile cardiace şi dificultăţi de respiraţie.

Afecţiunile medicale care îi determină pe cei mai mulţi dintre teleormăneni să cheme salvarea, în general, sunt durerile abdominale, problemele cardiace sau dispnee (dificultăţi de respiraţie). La finele săptămânii trecute însă, cele mai multe solicitări au fost pentru cefalee. Astfel, circa 40 din cele peste 378 de solicitări au vizat dureri de cap, urmate de solicitările pentru dureri abdominale care au constat în colici de diverse etiologii până la abdomen acut şi de copii bolnavi, perste 35 de copii fiind duşi de urgenţă la spital pentru diferite afecţiuni, în principal infecţii respiratorii. Următoarele în topul urgenţelor la ambulanţă au fost afecţiunile cardiace, peste 45 dintre cei care au alertat ambulanţa confruntându-se cu dureri toracice sau accidente vasculare cerebrale, urmate de sincope sau hipertensiune arterială, afecţiuni tot de ordin cardiovascular. Tot în număr mare sunt şi solicitările pentru dificultăţi de respiraţie, circa 30 de solicitări vizând aceste afecţiuni.

Nu sunt de neglijat nici traumatismele prin cădere sau alte accidente, aproximativ 20 de solicitări fiind făcute pentru persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale sau de intervenţie de specialitate din cauza leziunilor survenite în urma unor tarumatismelor suferite. De asemenea, peste 15 intervenţii au fost pentru afecţiuni din sfera obstretică-ginecologie, cele mai multe fiind pentru gravide. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.