Social

3758 de alexăndreni vor beneficia de ajutoare alimentare

Carmen Dumitrescu

Pentru o mare parte a alexăndrenilor, ajutoarele alimentare primite din partea Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alexandria constituie un important sprijin. Mai ales în contextul în care sărbătorile iernii se apropie şi mulţi dintre alexăndreni se bazează pe şansa de a obţine aceste ajutoare şi de a le fructifica pe o perioadă mai lungă de timp, o parte dintre alimente fiind oferite în cantităţi semnificative. Potrivit directorului Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alexandria, Ion Voicu, se pare că aceste ajutoare vor începe să fie acordate începând cu data de 10 noiembrie, tot la Obor, aşa cum s-a întâmplat în fiecare an până acum şi că cei care ştiu că au dreptul legal de a beneficia de ele nu mai au foarte mult de aşteptat: “În mod normal, aceste ajutoare alimentare ar fi trebuit date chiar mai repede. Dar facem eforturi şi în prezent, astfel încât alimentele să fie achiziţionate iar din data de 10 noiembrie să poată fi ridicate de beneficiari. Avem acum şi un spaţiu în care le vom putea depozita şi, din punctul nostru de vedere, totul va decurge în cele mai bune condiţii”.

Potrivit directorului Ion Voicu, numărul total al beneficiarilor se ridică la 3758, din care 1326 sunt pensionari, 397 sunt şomeri, 1060 sunt persoane cu handicap şi 975 sunt beneficiari de venit minim garantat. În mod cert, pentru aceste persoane, acordarea ajutoarelor alimentare sunt o veritabilă “gură de aer”, având în vedere că o mare parte din ei trăiesc cu foarte puţini bani lunar şi au dificultăţi serioase în a susţine un trai decent. Se pare că fiecare beneficiar va primi: o cutie de bulion, 16 kilograme de făină, 4 kilograme de zahăr, 7 kilograme de orez, 6 pachete de biscuiţi, 7 litri de ulei, două cutii de mazăre, două cutii de roşii în bulion, 5 kilograme de mălai, 3 pungi de paste făinoase şi un kilogram de fasole. Potrivit unora dintre beneficiari, cantităţile de alimente primite sunt mai mult decât îndestulătoare, mulţi dintre ei fiind extremi de mulţumiţi de faptul că acest sprijin continuă să fie acordat celor care au nevoie de el.

Mărioara M. din Alexandria este una dintre persoanele care beneficiază de aceste ajutoare alimentare, fiind beneficiară de venit minim garantat. Femeia declară că ea aşteaptă aceste ajutoare în fiecare an cu entuziasm, pentru că numai aşa poate să îşi achite restul cheltuielilor de întreţinere, în contextul în care trebuie să trăiască lunar cu un venit de 400 de lei: “Eu chiar am nevoie de aceste ajutoare alimentare. Şi aştept în fiecare an să le primesc. Ştiu că numai aşa reuşesc să-mi achit lumina şi alte utilităţi, pentru că în lunile de după primire ajutoarelor nu mai trebuie să cheltui foarte mulţi bani”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.