Eveniment

361 de persoane au sunat la sfârşit de săptămână la Ambulanţă

Odată cu venirea frigului, a crescut şi numărul virozelor respiratorii, astfel că zeci de oameni au sunat în week-end la Ambulanţa Teleorman. Cei mai afectaţi de viroze au fost copiii, iar părinţii, cei care nu au apelat la salvare, au aşteptat cu micuţii în braţe la camera de gardă pentru ca celor mici să li se acorde primele îngrijiri şi asta pentru că, în acelaşi timp, erau duşi de ambulanţă la spital alţi copii care acuzau stări febrile şi necesitau ajutor medical de urgenţă. Numai în două zile şi jumătate ale week-end-ului trecut numărul copiilor bolnavi care au fost duşi de ambulanţă la spital a fost de 22; aceştia acuzau stări febrile şi necesitau ajutor medical de urgenţă, iar alte 11 persoane au ajuns cu temperatură foarte mare. Pentru a se feri de viroze, medicii recomandă în perioada rece, în principal, evitarea aglomeraţiilor. Dacă răceala a reuşit totuşi să se instaleze, nu este indicată aplicarea tratamentului după ureche, ci consultarea imediată cu medicul de familie.

De asemenea, potrivit asistentului şef al Serviciului de Ambulanţă Teleorman, Cristian Popescu, la salvare au sunat la sfârşit de săptămână 361 de persoane, cele mai multe solicitări fiind pentru dureri abdominale sau de spate şi deja cunoscutele solicitări, care sunt în topul urgenţelor, respectiv puseele de tensiune, insuficienţele respitatorii, accidente vasculare.

Totodată, din cauza diferitelor accidente sau în urma căderilor, 12 persoane au suferit traumatisme şi au necesitat tratament de urgenţă, alte 8 au băut peste măsură şi 12 au atentat la propria viaţă. De remarcat este faptul că week-end-ul trecut la ambulanţă nu s-a primit nici o solicitare pentru agresiuni sau violenţe, semn că teleormănenii s-au temperat sau numărul consumatorilor de băutură a scăzut, aceasta fiind principala cauză a victimelor violenţei domestice. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.