Social

360 de teleormăneni s-au vaccinat împotriva COVID-19 în prima zi din a doua etapă a campaniei de imunizare

360 de teleormăneni s-au imunizat, în cele cinci centre urbane din județ, luni, în prima zi a celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Teleorman, ing. Stelian Cristea, care a precizat și că, pentru ziua de marți, autoritățile s-au pregătit pentru alți 360 de teleormăneni care se încadrează în etapa a doua a campaniei, iar acestora li se adaugă și cei peste 50 de beneficiari ai Centrului rezidențial pentru persoane fără adăpost din Alexandria.

A doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID a fost demarată, în Teleorman, în toate cele cinci centre de vaccinare din mediul urban, respectiv: Alexandria (două fluxuri de vaccinare), Roșiori de Vede, Turnu Măgurele, Zimnicea și Videle.

Autoritățile transmit că, în celelalte centre prevăzute pentru etapa a II-a, imunizarea va începe gradual, în funcție de numărul de persoane care doresc să se vaccineze și de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare.

La nivelul județului, cele 12 centre de vaccinare anti-COVID sunt organizate în: Școala Gimnazială nr.6 Municipiul Alexandria, Sala de Sport Municipiul Roșiorii de Vede, Sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 4 Muncipiul Turnu Măgurele, Sala de sport a Școlii Mircea cel Bătrân Muncipiul Turnu Măgurele, Sala de Sport Oraș Zimnicea, Sala de Sport Școala Gimnazială Nr.1 Videle, Căminul Cultural Comuna Balaci, Căminul Cultural Comuna Botoroaga, Sediul Fostei Primării a Comunei Cervenia, Depozit SC Boboc& CO SRL Comuna Furculești, Școala Mică Deal Comuna Plosca, Căminul Cultural Comuna Olteni și Căminul Cultural Talpa.

De reținut este faptul că arondarea localităților pe centre de vaccinare este o măsură luată pentru eficientizarea procesului de vaccinare, însă, această măsură nu împiedică o persoană să se programeze la oricare dintre centrele organizate la nivelul țării.

Autoritățile transmit că a doua etapă a campaniei de imunizare va fi derulată concomitent cu vaccinarea categoriilor aflate în prima etapă (personal medical și personal din centrele medico-sociale), în toate cele șase centre de vaccinare, respectiv Spitalul Județean de Urgență Alexandria, Spitalul Municipal „Caritas” Roșiorii de Vede (exclusiv pentru personalul propriu), Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii De Vede, Spitalul Municipal Turnu Măgurele (exclusiv pentru personalul propriu), Spitalul Orășenesc Zimnicea și Spitalul Orășenesc Videle.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.