Eveniment

36 de cupluri de alexăndreni, omagiate la împlinirea a 50 de ani de căsătorie

Monica DUMITRESCU

Cuplurile de alexăndreni care împlinesc anul acesta 50 de ani de căsnicie au fost chemate să spună din nou “Da” în faţa ofiţerului de stare civilă. Primăria municipiului Alexandria a organizat joi, 8 mai 2014, cea de-a patra ediţie a evenimentului “Nunta de Aur”. Ca şi în anii precedenţi, cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie cu domiciliul stabil în Alexandria, indiferent de locul naşterii sau al oficierii căsătoriei, au avut parte de o ceremonie civilă oficiată de primarul municipiului Victor Drăguşin, o ceremonie relegioasă şi o recepţie la un restaurant din municipiul Alexandria. De asemenea, municipalitatea a oferit fiecărui cuplu un certificat care atestă cei 50 de ani de căsătorie, fotografii şi un premiu simbolic în valoare de 300 de lei.

Primarul Victor Drăguşin i-a felicitat pe cei care au dat dovadă de putere, dragoste şi înţelepciune, şi au rămas împreună la bine şi la greu o jumătate de secol, considerându-i un exemplu demn de urmat pentru toţi tinerii alexăndreni. Acesta i-a declarat oficial pe sărbătoriţi “cupluri de aur” ale municipiului Alexandria şi le-a urat viaţă lungă împreună.

După ce au ciocnit o cupă de şampanie, petrecerea a continuat la restaurant unde sărbătoriţii, în ciuda vârstei onorabile, au demonstrat că mai pot să-şi conducă soţiile pe ring, în ritm de dans.

 

Înţelegerea, secretul unei căsnicii durabileIMG_3245

 

Sărbătoriţii au dezvăluit secretul unei căsnicii durabile, indiferent de condiţia materială sau socială, toţi fiind de acord că la baza oricărei căsnicii stă înţelegerea. “Cel mai mult contează să te înţelegi, să înţelegi partenerul şi el pe tine şi să ajungeţi la un sens comun. Nu este uşor, dar numai aşa am putut trece împreună peste toate greutăţile vieţii”, a declarat Jeni Găvănescu, una dintre sărbătorite. Soţul acesteia, medicul Vicenţiu Găvănescu, fost senator PNL, în perioada 1996-2000, a mărturisit că pentru dânsul cei 50 de ani de căsnicie au fost o fericire. “Mă cunosc cu soţia mea din clasa a VIII-a, am fost prieteni în liceu, am rămas prieteni şi după, iar în 1964 ne-am unit destinele pentru toată viaţa. A fost o fericire ca bărbat să am o asemenea soţie. Avem doi copii frumoşi, care sunt şi ei fericiţi, iar noi ca părinţi ne simţim împliniţi în momentul de faţă.

Profesional, am fost amândoi realizaţi, ne-am înţeles foarte bine, am vrea să fim un exemplu pentru toţi. În viaţa noastră nu a existat nicio disensiune, nu ne-am jignit niciodată, nu ne-am înjurat, nu ne-am făcut de ruşine în faţa oamenilor şi am încercat să fim de folos semenilor noştri, familiei şi tuturor celor care au avut nevoie de noi”, a spus Vicenţiu Găvănescu. Pentru numărul mare de divorţuri din prezent, acesta crede că de vină este lipsa celor 7 ani de acasă în cazul multor tineri. “Îmi pare rău că spun asta, dar constat în fiecare zi”, a mai spus medicul Găvănescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.