Social

355 de teleormăneni au dat anul trecut Casa de Pensii în judecată. Cei mai mulți au reclamat drepturile stabilite prin deciziile de pensie

În cursul anului 2016, pe rolul instanțelor de judecată teleormănene, și nu numai (Tribunalul Teleorman, Curtea de Apel București) în care Casa Județeană de Pensii Teleorman are calitatea de pârât, au fost înregistrate 355 de cauze din care au fost soluționate definitiv un număr de 222 cauze, iar 133 cauze se află în diferite stadii procesuale.

Din cele 222 cauze soluționate definitiv, 112 cauze au fost soluționate favorabil instituției, reprezentând 50,45%, și 110 cauze au fost soluționate nefavorabil, reprezentând 49,55%.

Din totalul cauzelor soluţionate nefavorabil, într-un număr de 47 de dosare instanța a dispus ca obligație accesorie și plata cheltuielilor de judecată, reprezentând onorariu avocat.

Principalul obiect al acțiunilor formulate de reclamanții pensionari la instanța de judecată a fost constituit de contestarea drepturilor stabilite de instituție prin deciziile de pensie.

Pe lângă procesele cu pe care le-a avut în instanță, la nivelul Casei de Pensii s-a desfășurat și activitatea de executare silită a unor debite.

În desfăşurarea activităţii specifice de executare, au fost solicitate informaţii în condiţiile legii Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Teleorman, Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice Teleorman, instituţiilor bancare precum şi altor instituţii publice în vederea identificătii veniturilor şi bunurilor urmăribile ale debitorilor.

La finele anului 2016, la nivelul Casei Județene de Pensii Teleorman se aflau înregistrate în procedură de executare silită un număr de 95 dosare reprezentând debite, din care, 90 debite totalizând 447.403 lei aferent Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat și 5 debite totalizând 1.900 lei aferent Bugetului de Stat.

Urmare procedurilor de executare, din totalul debitului urmărit a fost recuperată suma de 56.450 lei, urmând ca debitul să fie urmărit în continuare până la recuperarea în totalitate.

Precizăm faptul că din totalul dosarelor aflate în executare, un număr de 48 dosare reprezintă debite noi totalizând 245.766 lei pentru care a fost demarată executarea silită pe parcursul anului 2016. Din debitele noi înregistrate s-a reuşit ca până la finele anului 2016 să fie recuperată suma de 9.491 lei.

Pentru toţi debitorii aflaţi în executare silită sunt întreprinse acţiuni specifice permanente în vederea identificării bunurilor sau sumelor urmăribile în scopul recuperării în totalitate a debitelor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.