Social

35 de cazuri de COVID-19 varianta indiană, confirmate la nivel național; unul în județul Teleorman

Numărul total de cazuri de COVID-19 confirmate cu varianta Delta (indiană) a ajuns la 35, la nivel național, potrivit datelor făcute publice de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Conform sursei citate, în ultima săptămână au fost confirmate nouă noi astfel de cazuri, în București și alte opt județe, între care și Teleorman.

„În acest moment nu se poate vorbi despre transmitere comunitară, în România, a variantei Delta”, transmit reprezentanții INSP.

În ceea ce privește cazul cu varianta Delta (indiană) confirmat la nivelul județului Teleorman, conform datelor făcute publice, este vorba despre o persoană care provine din focar familial în care au fost confirmate trei cazuri de COVID-19, din care doar aceasta este confirmată cu varianta Delta – caz terțiar; locul expunerii cazului index-necunoscut.

În total, la nivel național au fost depistate, până acum, 1.588 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din 2.188 de secvențieri. Astfel, cu varianta Alpha – fosta variantă britanică B.1.1.7 au fost confirmate 1.525 cazuri, cu varianta Beta – fosta variantă sud-africană B.1.351 au fost confirmate 11 cazuri, cu varianta Gamma – fosta variantă braziliană P.1 au fost confirmate 17 cazuri, iar cu varianta Delta – fosta variantă indiană B.1.617.2 au fost confirmate 35 de cazuri.

În ultimele 14 zile, la nivelul județului Teleorman, numărul total al cazurilor de infecție cu noul coronavirus a ajuns la 43, rata de infectare fiind de 0.12 pentru ziua de joi, 17 iunie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.