Social

34 de teleormăneni au primit ajutoare de urgență în 2019; 31 au fost pentru probleme de sănătate

34 de ajutoare de urgență au fost acordate, la nivelul județului Teleorman, de la începutul anului 2019 până în prezent, se arată într-un raport al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Teleorman. Potrivit sursei citate, din cele 34 de ajutoare de urgență acordate în Teleorman, 31 au fost pentru situații deosebite datorate stării de sănătate, în timp ce alte trei au fost ajutoare de urgență pentru incendii.

Ajutoarele au avut valori între 1.000 și 5.000 de lei, conform grilei stabilite de Ministerul Muncii, în funcție de nevoia și gravitatea situației.

Pe de altă parte, reprezentanții AJPIS au transmis Ministerului Muncii situația cu cele 59 case afectate în proporție de până la 50%, de ploile abundente care au căzut în luna iunie, din localitățile Turnu Măgurele, Botoroaga, Gălăteni, Băbăița, Drăgănești Vlașca și Orbeasca, iar 10 beneficiari au primit deja banii, urmând să primească și restul de 49 de beneficiari sumele alocate în perioada următoare. Pentru fiecare beneficiar a fost aprobată suma de 1.500 lei.

Guvernul, la propunerea Ministerului Muncii, poate acorda ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate datorate calamităţilor naturale, incendiilor, accidentelor, precum şi pentru alte situaţii deosebite datorate stării de sănătate ori altor cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, precum şi în alte situaţii stabilite prin Hotărâre de Guvern, care va cuprinde şi procedura sau condiţiile de acordare.

Fondurile necesare pentru plata ajutorului de urgenţă acordat de Guvern, se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii.

O persoană singură sau o familie are dreptul la un singur ajutor de urgență pe parcursul unui an, în limita bugetului existent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.