Social

34 de profesori teleormăneni vor rămâne la catedră chiar dacă au împlinit vârsta de pensionare

profesoriCadrele didactice care vor ieşi la pensie vor avea posibilitatea de a rămâne la catedră încă trei ani după pensionare. Acest aspect este reglementat printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, care modifică unele articole din Legea Educaţiei Naţionale.

În ultimii ani, cadrele didactice pensionare fie nu au mai avut dreptul să predea, fie numărul celor care au fost acceptate a fost redus, apelându-se la pensionari doar acolo unde nu s-au acoperit catedrele cu cadrele didactice existente în sistem.

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean a aprobat lista cu cadrele didactice care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi care se menţin în activitate ca titulari în funcţia didactică până la trei ani peste vârsta de pensionare, raportată la data de 1 septembrie 2013, pentru anul şcolar 2013-2014.

Lista cuprinde 34 de dascăli teleormăneni care au solicitat rămânerea la catedră, cei mai mulţi dintre aceştia fiind educatoare şi învăţători, profesori de educaţie fizică şi educaţie tehnologică. (M.D.)

One Comment

  1. 34 de tineri profesori trebuia sa le ia locul!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.