Social

34 de medici de familie din Teleorman și-au anunțat până acum intenția de a efectua teste rapide antigen în cabinetele proprii

Medicii de familie aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate pot efectua activitatea de testare cu teste rapide antigen în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2, potrivit unei ordonanțe de urgență adoptate de Guvernul României la finalul anului 2021.

De asemenea, tot la sfârșitul lunii decembrie 2021, DSP Teleorman le aducea la cunoștință medicilor de familie din județ că pot solicita instituției teste antigen, transmițându-le, totodată, și modalitățile de plasare a comenzilor și de raportare a testelor efectuate. Astfel că, până la momentul actual, un număr de 34 de medici de familie au anunțat că sunt dispuși să desfășoare procesul de testare la nivelul cabinetelor proprii, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Teleorman, Stelian Cristea. Acesta a mai declarat, de asemenea, că este optimist în legătură cu modul în care se va derula procesul de testare prin intermediul medicilor de familie, subliniind că repartizarea geografică a cabinetelor înscrise până acum acoperă zone din tot județul, dar și că este convins că și alți medici de familie își vor manifesta interesul de a testa la nivelul cabinetelor.

Pentru activitatea de testare realizată, medicii vor primi un tarif de 50 de lei/persoană, care cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecție necesare testării.
Activitatea de testare se va realiza în cadrul programului de lucru și vor beneficia de ea toate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, precum şi persoanele eligibile la testare care nu au un medic de familie sau sunt înscrise pe lista altui medic de familie, la un interval de cel puţin 48 de ore, între două testări succesive.
Persoanele eligibile pentru testare sunt cele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2, prevăzute în Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică, care se publică la adresa www.insp.gov.ro şi se actualizează periodic.
Acest nou serviciu medical realizat de către medicii de familie se va face în baza unui contract distinct, de natură civilă, încheiat cu casa de asigurări de sănătate de către reprezentantul legal al unităţii sanitare sau al furnizorului de servicii medicale în asistenţa medicală primară, în condiţiile prevăzute prin ordin al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.