Eveniment

34 de incendii în weekend / În Turnu Măgurele, Poeni, Zimnicea și multe alte localități teleormănene a fost nevoie de intervenția pompierilor

În ultimele zile, pompierii teleormăneni au intervenit la 34 de incendii, dintre care 31 au fost de vegetație uscată, gunoi menajer și miriște, transmite mr. Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman. Pe lângă acestea, un incendiu a izbucnit în Turnu Măgurele, la o anexă gospodărească, unul în localitatea Poeni la un depozit de furaje și unul în Zimnicea, la cablurile de pe un stâlp de electricitate.

În ceea ce privește incendiul din Turnu Măgurele, acesta a izbucnit sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17:15, la nivelul unei bucătării, motivul fiind un aragaz lăsat în funcțiune nesupravegheat, transmite sursa citată, în urma primelor cercetări. Proprietarul a solicitat ajutorul pompierilor militari prin intermediul numărului unic 112, aceștia intervenind cu o mașină de stingere și o ambulanță SMURD.

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se propagase la acoperișul bucătăriei, pe aproximativ 2 mp, fiind posibilă dezvoltarea rapidă a acestuia către casa de locuit. Acest lucru nu s-a întâmplat, din fericire, având în vedere că, în aproximativ o oră, pompierii au reușit să îl stingă. Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la 60.000 lei, pagubele fiind de aproximativ 3.000 de lei, respectiv mobilierul și aparatura electrocasnică din bucătărie.

Cât despre incendiul din localitatea Poeni, acesta a izbucnit tot sâmbătă după-amiaza, pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle intervenind în jurul orei 17:13 la un depozit de furaje, care conținea aproximativ 300 de baloți de paie, orz și ovăz, precum și două căpițe de fân.

Cauza probabilă constatată de pompieri a fost “un foc în spații deschise, lăsat nesupravegheat”. Incendiul a fost stins în aproximativ o oră și jumătate, intervenind și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Poeni și pompieri civili ai unui Serviciu Privat pentru Situații de Urgență din aceeași localitate. Pagubele au fost estimate la 3.000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate a fost estimată la peste 250.000 lei.

Pe de altă parte, cele 31 de incendii de vegetație uscată, gunoi menajer și miriște s-au produs în următoarele localități: Vitănești, Buzescu, Gălăteni, Segarcea Vale, Măgura, Suhaia, Fântânele, Văceni, Dobreni, Brânceni, Piatra, Scrioaștea, Drăcești, Urluiu, Beciu, Islaz, Merișani, Scurtu Mare, Videle, Cucuieți, Stejaru, Roșiorii de Vede, Cosmești și Talpa.

Tot în această perioadă, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat trei controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici din domeniul agricol, fiind aplicate șase sancțiuni în valoare de 2.500 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.