Eveniment

33 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști într-o singură zi

În urma activităților preventive desfășurate, în 24 de ore, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 19.015  lei, au reținut 5 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Dintre acestea, 16 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 sancțiuni pentru bicicliști, 3 sancțiuni pentru alte abateri.

Astfel, printre neregulile constatate, joi, 26 mai a.c., orele 18:04, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au depistat un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Bucșani, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe DJ 503, în localitatea Moșteni. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de “conducerea  unui vehicul  neînmatriculat ”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

În aceeași zi, orele 19:20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 31 de ani, din localitatea Blejești, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism  pe DJ 503 în localitate, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de “conducerea  unui vehicul sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.