Social

32.205 persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare din județ; 21.621 au primit și a doua doză

La nivelul județului, 53.826 de doze de vacin au fost administrate, de la debutul campaniei de imunizare împotriva noului coronavirus (31 decembrie 2020) și până duminică, 18 aprilie, conform cifrelor făcute publice de autorități. Astfel, în centrele de vaccinare din Teleorman, au fost imunizate 32.205 persoane cu prima doză de ser, iar 21.621 au primit și cea de-a doua doză din vaccin.

De asemenea, pentru ziua de duminică, 18 aprilie, au fost raportate 968 de persoane vaccinate în cele 13 centre de imunizare funcționale în Teleorman, cele mai multe la nivelul municipiului Alexandria. Potrivit Prefecturii Teleorman, din totalul persoanelor imunizate duminică, 866 au fost vaccinate cu prima doză, în timp ce alte 102 au primit a doua doză (rapel).

Totodată, conform sursei citate, în săptămâna 02 – 18 aprilie, patru echipe mobile de la Centrele de vaccinare din Alexandria, Roșiorii de Vede, Videle și Zimnicea au desfășurat șase misiuni de vaccinare, fiind vaccinate 56 persoane nedeplasabile și aparținători ai acestora.

Autoritățile amintesc că vaccinarea este gratuită și voluntară, iar informații oficiale despre imunizarea anti-COVID pot fi găsite pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce revin cetățenilor, respectiv: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

Informațiile privind rata de incidență înregistrată la nivelul localităților din județul Teleorman sunt disponibile pe site-ul Instituției Prefectului – Județului Teleorman, prin accesarea link-ului:

https://tr.prefectura.mai.gov.ro/rata-incidentei-cumulata-a-cazurilor-pe-ultimele-14-zile/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.