Social

31 martie, ultima zi pentru obţinerea reducerii de 10% la plata impozitelor locale

Monica DUMITRESCU

Contribuabilii persoane fizice şi juridice pot plăti prima tranşă a taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2017, fără penalizări, până la 31 martie. Mai mult decât atât, alexăndrenii, persoane fizice sau juridice, care îşi achită integral impozitele pe anul 2017 până la această dată beneficiază de o reducere de 10%. Cei care optează pentru plata parţială pot achita a doua tranşă până pe 30 septembrie 2017.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Buget, Finanţe, Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Alexandria, taxele şi impozitele locale în anul 2017 au rămas aproximativ la aceleaşi valori ca în 2016, putând interveni mici modificări în funcţie de situaţia fiecărui contribuabil. Aceştia au mai precizat că la stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2017 s-au luat în calcul valorile impozabile minime stabilite de lege.

Ca şi în 2016, plata impozitelor şi taxelor locale va fi condiţionată de plata amenzilor, această prevedere fiind introdusă prin modificarea Codului de procedură fiscală de la 01.01.2016, lucru care a dus la creşterea gradului de încasare a amenzilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.