Eveniment

31 de permise de conducere, reținute de polițiștii teleormăneni la sfârșit de săptămână

La final de săptămână, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 98 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 61.820 de lei, au reținut 31 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 1 certificat de înmatriculare.
Dintre acestea, 56 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 9 sancțiuni pentru depășire, 7 sancțiuni pentru alte abateri și o sancțiune pentru lipsă ITP.
Ca de obicei, alcoolul la volan nu avea cum să lipsească dintre abaterile depistate la șoferii teleormăneni. Astfel, sâmbătă, 02 aprilie a.c., polițiștii din cadrul  Poliției municipiului Alexandria au depistat un bărbat, în vârstă de 44 ani, din comuna Izvoarele, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Alexandria, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de “conducerea  unui vehicul sub influența alcoolului ”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
În aceeași zi, polițiștii din cadrul Secției  nr. 5 Poliție Rurală Dobrotești au depistat un bărbat, în vârstă de 39 ani, din comuna Dobrotești, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Dobrotești, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul  expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.