Eveniment

3089 intervenţii S.M.U.R.D.

Echipajele de paramedici din cadrul Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) au intervenit până în prezent la 3089 de cazuri, pacienţii acuzând probleme ce necesitau acordarea primului ajutor şi transportarea de urgenţă la spital.

Dintre cele 46 de cazuri, la care s-a intervenit în ultimele 72 de ore, exemplificăm:

 

Cădere de la înălţime

Echipajul de paramedici din cadrul SMURD Alexandria a fost solicitat marţi, 25.09.2012, la ora 18.43, să intervină pentru acordarea primului ajutor unei persoane, Marin P., de 39 de ani, din Calomfireşti, ce suferise vătămări corporale în urma unei căderi de la înălţime. La sosirea paramedicilor, pacientul acuza dureri la torace, membrele inferioare şi cap, fapt pentru care s-a acordat primul ajutor şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Municipal Alexandria pentru investigaţii medicale de specialitate.

 

Bătrân muşcat de câine

În data de 25.09.2012, la ora 08.23, pe numărul unic de urgenţă 112, o persoană a solicitat intervenţia paramedicilor pentru acordarea primului ajutor lui Ion I., de 87 de ani, din comuna Smârdioasa, acesta fiind muşcat de un câine în urmă cu 10 zile. Pacientul, a cărui rană se infectase, i s-a acordat primul ajutor, a fost monitorizat şi transportat la Spitalul Judeţean Alexandria pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

 

Tentativă de suicid

În ziua de 23 septembrie a.c., la ora 03.12, paramedicii alexăndreni au fost solicitaţi să intervină pentru acordarea primului ajutor unei persoane, Victor C., din municipiul Alexandria, care a încercat să se sinucidă. La sosirea echipajului, pacientul prezenta o plagă tăiată la nivelul membrului superior stâng, fapt pentru care după acordarea primului ajutor, pacientul a fost transportat de urgenţă la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

 

Colică renală

Constanţa A., de 63 de ani, din municipiul Alexandria în după-amiaza zilei de 25 09.2012, la ora 16.15, a solicitat intervenţia paramedicilor pentru acordarea primului ajutor, aceasta acuzând dureri intense în zona abdomenului. La sosirea echipajului SMURD Alexandria, s-a constatat că pacienta acuza colică renală, motiv pentru care după acordarea primului ajutor, aceasta a fost transportată la Spitalul Municipal pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

În ceea ce priveşte situaţia pe subunităţi privind numărul intervenţiilor în ultimele 72 de ore, aceasta se prezintă astfel: SMURD Alexandria – 13; SMURD Turnu Măgurele – 9; SMURD Roşiorii de Vede – 16; SMURD Zimnicea – 3; SMURD Videle – 5.

Celelalte probleme medicale acuzate de cetăţeni au fost: dureri abdominale, de cap, lombare, de inimă, traumatisme, probleme respiratorii, fracturi, stări de ebrietate avansate. După acordarea primului ajutor, pacienţii au fost transportaţi la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor, neînregistrându-se pierderi de vieţi omeneşti

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.