Eveniment

30 mai – Ziua Direcţiei Generale Anticorupţie

Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne aniversează astăzi 14 ani de la înfiinţare, perioadă în care s-a consolidat ca instituţie pregătită să acţioneze profesionist în scopul asigurării integrităţii profesionale şi credibilităţii tuturor angajaţilor M.A.I.

Ziua de 30 mai a fost stabilită Ziua Aniversară a Direcţiei Generale Anticorupţie la propunerea conducerii instituţiei, prin ordin al ministrului afacerilor interne.

În cei 14 ani de activitate în lupta împotriva corupţiei, instituţia noastră s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire, cât şi a celor de combatere a faptelor de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional.

Prevenirea reprezintă principala direcţie de acţiune împotriva corupţiei, concretizată prin desfăşurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său.

Prin toate acţiunile sale, Direcţia Generală Anticorupţie promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul ca standarde atât pentru personalul propriu, cât şi cel al Ministerului Afacerilor Interne.

Ca principal canal de comunicare cu publicul, Call Center-ul anticorupţie 0800.806.806 pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie, putând fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

La nivel local, Direcţia Generală Anticorupţie este reprezentată de către Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman al cărui sediu se află în municipiul Alexandria, str. Ion Creangă, nr. 71-73, judeţul Teleorman, telefon 0247407292, 0247407293.

Totodată, cetăţenii judeţului Teleorman care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie săvârşite de către lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne pot face acest lucru printr-o sesizare la Call Center-ul 0800.806.806, prin email la adresa: teleorman.dga@mai.gov.ro sau la sediul structurii judeţene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.