Politic

30% este ţinta stabilită de Centru pentru PNL Teleorman, la alegerile parlamentare

În cadrul ultimei şedinţe a Biroului Permanent Naţional, liderii de la Centru ai PNL le-au adus la cunoştinţă liderilor de filiale ţinta pe care trebuie să o atingă la viitorul scrutin. Astfel, cum nu este nici pe departe un fief PNL, organizaţia liberală din judeţ trebuie să obţină un scor de 30% la alegerile parlamentare, un obiectiv destul de ambiţios, de altfel, pentru dreapta teleormăneană, care a reuşit să câştige numai 28 de primării, toate rurale, din cele 97, la scrutinul de pe 5 iunie.

Pe de altă parte, la alegerile parlamentare nu se mai aplică principiul parităţii când vine vorba de candidaturi eligibile, în contextul în care, la nivel declarativ, unificarea este încheiată, iar partidul este un tot unitar. Mai mult, până la finalul lunii septembrie, organizaţiile judeţene ar trebui să definitiveze listele de candidaturi cu care vor veni în faţa electoratului pe 11 decembrie.

Astfel, Marin Almăjanu şi Eugen Pîrvulescu, preşedintele de drept al organizaţiei judeţene a PNL şi substitutul său, ambii din tabăra vechilor liberali, vor fi, cel mai probabil, cei care vor deschide listele de candidaturi pentru Camera Deputaţilor, respectiv pentru Senat, la alegerile de pe 11 decembrie. Decizia pare una pe placul vechilor liberali, dar şi acceptată, la nivel oficial, de către vechii democrat-liberali.

La nivel neoficial, lucrurile nu sunt tocmai limpezi pentru aripa portocalie, care încearcă, fără prea mare succes deocamdată, să se strecoare pe locurile considerate eligibile pentru PNL. Cel mult două mandate de deputat şi unul de senator pot reveni dreptei din judeţ în urma parlamentarelor, astfel că cele trei locuri sunt intens disputate în interiorul partidului. Aşa cum era de aşteptat, jocurile de culise rămân la ordinea zilei în rândul liberalilor din judeţ, care caută „înţelegere” la Centru şi în stabilirea listelor pentru parlamentare, aşa cum au făcut-o şi cu alte ocazii. Pentru moment, se pare că au fost „smulse” promisiuni pentru locul doi de pe lista pentru Camera Deputaţilor şi Senat, pentru care sunt susţinuţi atât Lucian Militaru, deputat PNL în actuala legislatură, dar şi Claudiu Crăcea, liderul PNL de la Turnu Măgurele şi unul dintre liberalii care au obţinut rezultate bune la scrutinul de pe 5 iunie.

Liberalii mai puţin optimişti spun însă că, aşa cum PNL poate câştiga pe 11 decembrie, două mandate de deputat şi unul de senator, la fel de bine este foarte posibil ca dreapta teleormăneană să se mulţumească cu un mandat de deputat, pentru cel de-al doilea mandat de deputat, dar şi pentru cel de senator, liberalii urmând să aştepte ca zarurile să fie aruncate la redistribuire. (Violeta Mocanu)

5 Comments

  1. Dezastrul are nume si identitate-Almajanu, tatal hotilor si nenorocitilor….Rusine, mah balenoidule!!

  2. Cu asemenea oameni inculti si hoti nu au cum sa sara niciodata de 10% in Teleorman…

  3. PNL ( TR.) -o adunatura de imbecili, hoti, vinovati de fapte abjecte. De fapt niste PSD-isti vopsiti in galben. Cu asemenea indivizi PNL-isti si PSD -isti chiar si agonia devine suportabila .

  4. justice for all

    PNL nu va lua mai mult de 18% in teleorman,motivul? oameni foarte slabi,compromisi, fara valoare,hoti,etc.

  5. Nu iau nici 15%…Partzulescu este nascut sclav prost si faliment!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.