Eveniment

30 de zile de arest preventiv pentru agresorul polițistului din Alexandria

Referitor la incidentul petrecut de Zilele Municipiului Alexandria, în care au fost implicați trei polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, reprezentanții IPJ Teleorman vin cu precizări. Astfel, la data de 01.09.2018, în jurul orelor 19.25, patrula de ordine și siguranță publică formată dintr-un agent șef principal de poliție, un agent de poliție și un elev, în timp ce se afla în  serviciul de patrulare cu auto MAI, pe strada Dunării din municipiul Alexandria, în apropierea Casei de Cultură, a trecut pe lângă un grup format din 4-5 persoane, în stare de ebrietate, iar una dintre acestea a împins în autospeciala de poliție și a făcut gesturi obscene către lucrătorii de poliție. Cei trei lucrători de poliție au mers la persoana în cauză, care a refuzat să se legitimeze și, în timp ce îl conduceau către autospeciala de poliție pentru identificare, persoana în cauză l-a lovit cu pumnul în zona feței pe agentul șef principal de poliție. Întrucât era în continuare violent și încerca în continuare să-l lovească pe agent, s-a procedat la folosirea spray-ului lacrimogen din dotare, la încătușarea persoanei respective și conducerea acesteia la sediul Poliției Municipiului Alexandria, unde a fost identificată  în persoana lui G. Ștefan, de 30 de ani, din comuna Măgura, județul Teleorman, fără antecedente penale.

Conducerea subunității a anunțat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria, care s-a sesizat din oficiu cu privire la savârșirea infracțiunii de ultraj, faptă prevăzută și pedepsită de art. 257 C. pen. Cercetările au fost continuate de către procurorul de caz, care a continuat urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, faptă prev. și ped. de art. 257 C. pen.

De asemenea, a fost pusă în mișcare acțiunea penală, inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în CRAP Teleorman, fiind prezentat Judecătoriei Alexandria cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Acest lucru s-a și concretizat, judecătorii dispunând măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.